VSK sejrer i topkamp ude mod Aalborg Freja

25. august 2019 kl. 23:47

Efter at have hentet 6 point i de første to runder, skulle Kvindeserien fra VSK Aarhus til Aalborg for at gæste Freja, der ligeledes stod med maksimumpoint. Der var således lagt i ovnen til et tidligt topopgør, og det blev da også en voldsom varm affære fra start til slut. Freja havde været frække nok i deres optakt til dels at udnævne sig selv til favorit, dels at udråbe Aab som formodede hårdeste konkurrent i puljen. De blev klogere...

VSK-pigerne spillede den vel nok bedste 1. halvleg i sæsonen - modstanden taget i betragtning - og kontrollerede store perioder med bolden. Freja var svære at lukke op og matchede fint i duellerne, men havde svært ved at skabe noget omkring Klevens mål, og stille og roligt blev VSK til gengæld farligere. Af flere omgange var vi ved både Laura og Emilie på kanterne ved at komme bagom Freja-bagkæden, hvor deres keeper dog ofte kom ud og afværgede både halve og hele friløbere. Ros til hende. Hun var også lige ved at stoppe Emilie i det 34. minut, men trækket uden om efter Lauras fine stikning får akkurat nok. Keeperen kan ikke få fat og Emilie scorede dermed i tomt mål.

Foran 1-0 havde VSK flere gode muligheder inden pausen, hvor vi også sluttede en mand i overtal efter Freja-advarsel. Lidt ukarakteristisk skulle der dog en dødbold i starten af 2. halvleg til, før 2-0 målet faldt. Julez slår et hjørne ind i forreste område, hvor Linea Thidemann flot får dirigeret kuglen over i fjerneste fjerneste på en vanskelig vinkel - på rygtebasis var det T’s første hovedstødsmål i nogensinde.

Herfra var kampen præget af et dalende tempo fra to - grundet varmen - trykkede mandskaber. God bredde på Aarhus-bænken holdt dog dampen tilpas oppe, og der skulle en VSK-fejl til for at sætte Freja på tavlen. Sløset opspil blev opsnappet og straffet til reducering i 82. minut. Kleven når at forsvare føringen med en fin redning kort efter. Herfra er VSK dog tættere på 3-1, end Freja er det på 2-2, og det endte da også med en fortjent sejr, hvor vi kun kan rive os i håret over ikke at have lukket kampen og vundet større oven på 60 flotte første minutter.
Trods biler pakket til bristepunktet med spillere og materialer, var der akkurat plads til de 3 point, så dem tog vi gladeligt med til Aarhus Nord. Her har VSK Kvindeserien hjemmekamp på Onsdag mod Søften kl. 18.30. Det ska’ du se!