VSK henter 3 point i hård kampuge og indtager 1. pladsen

02. september 2019 kl. 11:58

Oven på 3 sejre i sæsonens 3 første opgør, var VSK-damerne i Kvindeserien sat op til at nuppe 6 point i den forgangne uge i to hjemmekampe mod henholdsvis Søften GF og Vejgaard B. Det skulle dog hurtigt vise sig, at den målsætning blev vanskelig at indfri. Ugens første gæster var Søften, der i onsdags lagde turen forbi stadion i noget, der mindede lidt om et lokalopgør. Om det skyldtes den trykkende varme, de mange kampe eller en lidt for lun 1. plads, så var VSK lige vel gæstfri i kampens 1. halvleg. Allerede efter få minutter var værterne bagud 0-1 efter en kvalitetsdødbold i bagerste område, som blev headet ind. Herfra overtog VSK-damerne spillet, og det lignede tidligt i kampen, at Søften ville få svært ved at holde intensiteten rent fysisk gennem 90 minutter. Flere gode redninger af en dygtig Søften-keeper og manglende kvalitet til at få spillet chancerne helt store holdt dog hjemmeholdet fra fadet i 1. halvleg. I stedet fik VSK en grim 0-2scoring imod sig kort før pausen efter kollektivt inkonsekvent forsvarsspil.

I 2. halvleg fortsatte VSK med at dominere spil og chancer og kom da også på 1-2 ved Sarah Dahl efter godt en times spil. Ganske symptomatisk for dagen blev det dog 1-3 kort efter - igen efter en tvivlsom defensiv holdindsats - og damerne måtte således starte forfra i jagten på point. Men det skulle bare ikke være, for selvom Sarah Dahl slog til igen på et flot langskud til 2-3, gik det kort efter atter galt i modsatte ende på en dødbold. Det blev også til 2-5, inden Anne Lomborg reducerede med sit første mål i kvindeserien til slutstilling 3-5. En kamp, hvor vi følte, vi burde have lukket 3 mål færre ind og scoret tilsvarende mere i den anden ende - men altså led sæsonens første nederlag.

Der var derfor brug for hurtig oprejsning, og pigerne fik chancen allerede i lørdags. Igen hjemme og denne gang imod Vejgaard B. Igen var det en kamp, hvor VSK pigerne måske var mærket af det tætte startprogram, da pigerne til trods for en mere koncentreret indsats stadigvæk manglede nogle procenter særligt i afslutningsspillet. Man nåede da også at blive nervøs, da Vejgaard bragte sig foran i 25. minut, men denne gang kom modsvaret heldigvis prompte. Malou fik fra venstrekanten sat sin modstander af og sat Emilie Kristensen op til udligning efter fint timet løbet fra bagerste område. 1-1 var pausestillingen, og troen på 3 point var intakt. Der skulle også kun gå få minutter af 2.halvleg, da indskiftede Katrine Andersen efter et hurtigt VSK-indkast og via en Vejgaard-spiller sparkede føringsmålet ind.

2-1 forblev stillingen kampen i gennem trods adskillige muligheder til VSK for at udbygge føringen. Sikre indgreb fra Kleven i målet i kampens døende minutter afværgede dog, hvad der ville have været et trist pointtab. VSK Kvindeserien fik dermed en fortjent sejr og altså 3 point ud af sidste uges 2 kampe. Da Aalborg Freja og Søften samtidig delte i porten, mens Aab led et overraskende hjemmebanenederlag til Skive, generobrerede VSK dermed 1. pladsen i rækken. Nu ser pigerne og VSK-teamet frem til et mindre komprimeret kampprogram med mulighed for flere intensive træninger, hvor den sidste skarphed kan findes frem. Det skulle gerne gå udover Ringkøbing på søndag kl 14.00, hvor VSK Kvindeserien drager vestpå i et forsvar af 1. pladsen i Kvindeserie Vest puljen.