KvindeserieNyt! VSK holder fast i toppen

31. maj 2019 kl. 15:07

VSK Aarhus’ kvindeseriehold har i store dele af sæsonen siddet på rækkens 1. plads, men oprykningschancerne led et knæk tilbage den 18. maj efter nederlag til JAI. Oven på en sejr uden kamp mod Odense Q, var det således med kniven for struben, at VSK-kvinderne drog til Kolding og endnu et topopgør; en kamp, hvor ingen af holdene kunne bruge andet end 3 point, hvis de skulle holde snor i Oure og JAI.

Kampen var generelt en tæt affære, men med VSK i teten i 1. halvleg. Det var derfor også fortjent gæsterne, der bragte sig foran 1-0 på mål af Trine Marie Madsen efter gennembrud i højre side. På det våde underlag og i vindblæste forhold fortsatte VSK med at have bedst styr på kampen. Men en fint spillende Kolding-keeper samt et par forspildte omstillinger gjorde, at Kolding holdt VSK på 1 mål og dermed kampen tæt. Kort inden pausen var værterne sågar tæt på udligningen efter at have snydt offsidelinjen, hvor Katrine Kleven dog kom fornemt ud og blokerede.

2. halvleg bød på et anderledes tændt og skarpt Kolding-mandskab, der særligt i de første 15-20 minutter fik trykket VSK godt i bund. Udligningen faldt på straffe allerede efter 50 minutter, og den efterfølgende periode forblev urytmisk med bolden fra Aarhus-pigernes side. Midtvejs i 2. halvleg ved stillingen 1-1 fik VSK så småt slidt sig tilbage i opgøret. Sofie Bloch fik testet den unge Kolding-keeper med et kvalificeret langskud, og generelt fandt pigerne atter pladsen mellem Koldings kæder. Efter ca. 75 minutter, var det så Katrine Andersen, der trykkede af fra distancen – et fornemt spark uden for keeperens rækkevidde og en 2-1føring i et tæt opgør.

Efter advarsel til Julie Niemann med 10 minutter igen, blev VSK og Kleven i målet for alvor testet, men med hiv og sving, flotte redninger og god fight af de 9 markspillere, holdt pigerne stand og vandt kampen. Udover sejren og 3 point, der placerer os lige bag Oure og JAI, glæder VSK sig også over, at Freja Pehn startede sin første kamp i 1,5 år med en vellykket optræden. Ligeledes var der comeback til Sofie Hallum, der fik sine første minutter i denne sæsons kvindeserie efter en længere skadesperiode.

Næste kamp for VSK’s Kvindeserie er mandag den 10. juni kl. 13.00 hjemme mod Dybbøl, der i det første møde blev besejret 5-0.