Kvindeserien sejrer på Sydfyn – forsvarer 1. pladsen

24. april 2019 kl. 19:41

Kvindeserietruppen fra VSK Aarhus drog i søndags til det sydøstlige Fyn til topkamp mod Oure. Efter et 4-5 nederlag i 1. kamp mod JAI, har pigerne vundet henholdsvis 4-2 og 5-0 over Odense Q og Kolding. Oure stod ligeledes med 6 point om end for blot 2 kampe, så VSK der skulle point med hjem til smilets by for at holde fast i toppen.

Kampen starter med hjemmeholdet som dominerende i både spil og dueller, og Oure kommer fortjent på 1-0 – dog efter uheldigt selvmål. VSK har svært ved at kontrollere midtbanen, hvor modstanderen konstant er i bevægelse og skifter position. Pernille Rasmussen i målet hjælper her gæsterne med flere fine indgreb. Som opgøret skrider frem, bliver det mere jævnbyrdigt og samtidig tydeligt, at Oure er til at tale med i bagerste geled. Uden at spille prangende i sæsonens første kamp på græs, bliver VSK således farligere på omstillinger via søstrene-Bloch og Emilie på højrekanten. Den ældste søster-Sofie udnytter en af disse til at trække ind i banen og udligne til 1-1 nede ved fjerneste stolpepå en ellers kvalificeret Oure-keeper.

2. Halvleg starter således med stillingen 1-1 og bliver en kaotisk affære. Oure er gæstfri i starten. Julie Terkelsen, der er kommet ind på en mere vant offensiv midt, dribler rundt på baglinjen, inden hun finder Emilie Thidemann til 2-1 føring. Kort efter sender Oures venstre back Store Bloch alene mod mål med en for kort tilbagespilning, og så stod der 3-1 til VSK efter 55 minutter. 10 minutter senere er stillingen dog 3-3. Først må Pernille efter en god redning se returen flyve ud til en fynbo, og kort efter er VSK trukket helt skævt, så Oure kan udligne på en friløber i højre side.

Gejst, vilje og lidt ekstra kynisme sikrer dog VSK Aarhus sejren i det sidste kvarter. Stine Bloch får mast 4-3 målet i gennem på en uopmærksom bagkæde. To stærkt spillende backs I Julie Neimann og Caroline Falkenberg samt Pernille i målet gør deres til at forsvare føringen, inden den ældste Bloch igen markerer sig og generer en Oure-spiller på dødbold nok til, at bolden ryger ind til 5-3.

Således 9 point i streg og en fortsat 1. plads til VSK Aarhus Kvindeserien. Næste kamp er ude mod bundholdet Dybbøl på søndag kl 11.00 (Av, vi skal tidligt op). Her håber vi, at Katrine Andersen, der blev ankelskadet i 1. halvleg, er blevet sine skavanker kvit!

VSK sejrer 4-2 i hedt opgør mod Odense Q

Efter et ærgeligt nederlag i sæsonåbneren mod JAI, drog VSK Kvindeserien i går til Fyn for at hente sæsonens første point. Modstanderen fra Odense Q havde en sejr med i bagagen fra 1. spillerunde og så dermed sig selv som farvoritter jf. deres egen optakt. Den købte Coach Greve og pigerne imidlertid ikke, så forventningen var endnu en gang et tæt opgør, som vi havde alle muligheder for at vinde – hvis vi da ellers formåede at gentage spillet fra 2. halvleg mod JAI samt udnytte, at Odense-pigerne fysisk var en anderledes (og noget mindre) størrelse.

Det blev hurtigt klart, at hjemmeholdet fra Fyn havde særligt to kanter med fart og driblefærdigheder som deres esser. I den anden ende var de i højere grad til at løbe med, og efter et varsler om dette lykkes det da også gæsterne fra Aarhus at komme på 1-0 efter fint spilmønster, der sætter Bloch mod mål til chance. Trods et lidt spidst træk, scorer Store Bloch resolut ved fjerneste stang. Derfra er halvlegen præget af, at VSK får lavet for mange afleveringer dybt på egen halvdel, hvilket inviterer Odense-offensiven i højt pres. Når vi så indimellem får spillet uden om dette, er vi skarpe og har let ved at skabe chancer på deres halvdel. Emilie Sofie på venstrekanten kommer to gange bagom fynboernes forsvar. Første gang generes hun nok af en jagtende forsvar til, at afslutningen går forbi – men anden gang er der ro og fred til at gøre det til 2-0.

Uret runder de 30 minutter, og kampen finder et mere roligt tempo – ikke mindst pga. en tidlig forårsvarme, der mere eller mindre slår samtlige 22 damer lidt ud. Værst så det dog ud til at ramme VSK, der bliver for passive og fortsat spiller for dybt på egen halvdel med bolden. Flere gange er Kleven vågen og kommer hurtigtud og får brudt ind i Odenses dybe stikninger, men hun er chanceløs på en lidt tilfældig bold i feltet, som sparkes ind til 1-2. Kort før pause går det yderligere galt, da en – for de fleste – åbenlys tæmning med armen sætter en Odense-spiller op til at kunne halvflugte bolden ind i en fin bue ved fjerneste hjørne, mens alle står og venter på dommerens fløjte. Den forbliver tavs og dermed mavepuster lige inden pausen.

De sidste 45 minutter har 3 faser. De første 15 kommer vi godt fra land og for særligt med bolden løst vores udfordringer fra 1. halvleg. Spillet fra bagkæden er hurtigere og mere målrettet frem i banen, og vi kommer i flere gode situationer. På en af disse dukker Caroline Wagner op og sparker bolden ind over Odense-kepperen, der er fanget for langt ude af målet. Herfra er det som om, at vi med kun 13 mand i truppen igen er udfordret fysisk i varmen. Frem til 80. minut. Vi står hæderligt og giver primært skud fra distancen væk. Dem tager Kleven, hvis de da ikke ryger over. Til gengæld smider vi alt for ofte bolden så hurtigt frem i banen (og væk), at vi i denne periode ikke får hvilet med bolden. Da Madsen og siden Thidemann må lade sig udskifte med henholdsvis gamle knæ og en mindre hovedskade (bold i skallen, av), bliver det for alvor hårdt. Udover at stå en generelt stærk kamp, har Kleven i målet særligt en redning, der chokerer stadion. Odense-træneren er i gang med at rose afslutningen, der jernes mod fjerneste stolpe, men han korrigerer sig selv undervejs, da han skuffet konstaterer, at Kleven leverer en klasseredning af dimensioner.

Herfra genfinder vi kontrollen, og Odense Q virker nu som det mere slidte mandskab. Efter at have etableret os på værternes halvdel de sidste 10 minutter, falder belønningen omkring udløb for ordinær tid. Katrine finder Wagner, der får anden gang i kampen scorer og dermed sikrer sejren med cifrene 4-2 til VSK. Alt i alt en flot kamp fra begge mandskaber, der på hver deres måde søgte at skabe kampen langs græsset. Og hvor Kleven i buret blev afgørende! VSKs Kvindeserie trender opad, og på torsdag rammer vi topholdet Kolding Q på eget græs. Klokken 19.15 på kunstgræsbanen.

Bittert nederlag i sæsonåbneren mod JAI

VSKs Kvindeserie åbnede i lørdags sæsonen hjemme på kunstgræs med JAI i puljens eneste Aarhus-opgør. Med en forventning om, at det hurtige underlag ville være til vores fordel, og at JAI som følge ville stå relativt dybt i deres organisation, var fokus på at flytte bolden hurtigt samt undgå at bruge for mange stationer på at få flyttet spillet frem i banen. Det var dog så som så med taktisk disciplin i kampens første 25 minutter, der skulle vise sig voldsomt hektiske. VSK kommer ellers flyvende fra start og foran 1-0 ved Malou Thyrrestrup efter 7-8 minutters spil. Vi når dog knap at sænke armene, inden JAI udligner på et hjørnespark, hvor flere VSKere ser lidt for passivt til. Og er der er blot spillet yderligere 5 minutter og dermed godt et kvarter, da JAI kommer på 2-1 efter samme opskrift.

De klassiske JAI-dyder straffer hjemmeholdet, der som følge spiller en smule rådvildt den resterende halvleg. Således er vi også primært farlige på individuelle aktioner. Særligt Malou havde godt fat i sin direkte modstander og kommer til endnu en stor chance, inden hun er kraftigt involveret 2-2 udligningen, som Katrine Andersen sparker ind efter et par VSK-afslutninger. Inden kampen for alvor sætter sig, slår JAI desværre til igen. 25 minutter er der spillet, da JAIs venstre kant modtager en bold i bagrummet og sender en umiddelbart tilfældig høj bold ind omkring målet. Til de flestes overraskelse sejler den dog ind ved bagerste stolpe og fanger således Pernille i målet. 2-3 og gæsterne atter foran. Så kom der ro på opgøret, hvor værterne fra VSK spiller lidt for ubeslutsomt og langsomt til at blive rigtig farlige. Dog har vi en enkelt fin chance på en omstilling, hvor tilbagevendte Sofie Bloch dog ikke fik testet JAI-keeperen tilstrækkeligt

2. halvleg er generelt præget af bedre VSK-spil, hvor vi bliver hurtigere retvendt centralt i banen og i højere grad får sat opspillet med de ønskede vinkler. Efter netop denne skabelon får vi Julie (Julez) Terkelsen retvendt i rummet foran JAIs dybe forsvarslinje. Herfra sender hun indskiftede Emilie Thidemann dybt, og et fint indlæg resulterer i en scoring fra ”Store Bloch”, som dermed akkurat når at komme på tavlen, inden hun lader sig udskifte efter opløftende 60 minutter i sit comeback.

Inden kampen har VSK talt en del om JAIs kynisme på dødbolde samt trussel i Liselotte oppe foran. Sidstnævnte løser vi generelt rigtig flot med først Mette Madsen og Victoria og siden Mette Bruun i det centrale forsvar. Julie Neimann og Caroline Falkenberg på backs er generelt heller ikke voldsomt udfordret i de sidste 45 minutter. Det virker derfor totalt meningsløst, at vi kommer bagud 3-5 på dels endnu en dødbold og en enlig succesfuld aktion fra føromtalte Liselotte. Dyre lærepenge om at minimere koncentrationssvigt og personlige fejl. Med ca. 70 minutter spillet får vi derfor travlt. Her viser pigerne fra VSK til gengæld en dejlig, stålfast tro på spilkonceptet og egne kompetencer. Uden at forhaste sig, skaber hjemmeholdet en del chancer, hvor den sidste skarphed og beslutsomhed omkring at få afsluttet mangler. Da Malou så endelig trykker på mål fra kanten af feltet, går den ind ved nærmeste stolpe til 4-5, og VSK lugter en (fortjent) udligning. Spildprocenten er dog for stor, tiden for kort og dommerens offside-domme lidt for hidsige til, at hjemmeholdet når den udlignende scoring.

Dermed et 4-5nederlag i en kamp, hvor VSK særligt i 2. halvleg var dominerende. Fortsætter pigerne disse takter og minimerer fejlene, ligger der point og venter. Forhåbentlig allerede søndag 7. april, hvor VSK tager til Fyn for at gæste Odense Q