VSK og AGF var lige efter 90 minutter

image Foto: vildmedfoto.dk, Trine
26. september 2019 kl. 22:44

Det var på mange måder en stor dag på Vejlby Stadion: For første gang i mands minde skulle der afvikles en rigtig TV-kamp på vores egen hjemmebane. Derudover havde mere end 2.300 mennesker valgt at bruge deres torsdag eftermiddag/aften på at støtte Aarhus Nords hold i kampen mod Aarhus Syds hold. Og sidst, men bestemt ikke mindst vigtigt, så blev der spillet 120 minutters underholdende fodbold.

Kampen startede med et hårdt pres fra AGF mod VSK’s mål, men som halvlegen skred frem stemplede Vejlby Skovbakken Aarhus ind rent fysisk, og dette gjorde kampen mere lige, selvom AGF var mest på bolden. Gæsterne havde en del store muligheder i første halvleg, men det blev i stedet værterne, som kunne bringe sig foran 1-0. Efter et AGF-hjørnespark, som Jacob Green-Pedersen clearede, kunne Malthe Karsberg igangsætte en kontra, som VSK-topscore og evigheds-goal-getter Jakob Rittig endte med at sende i mål via stolpen.

Det er svært at fremhæve enkelte præstationer, men målmand Mathias Rask Thomsen stod en af sine allerbedste kampe i VSK-trøjen, og han havde adskillige fremragende redninger. Herudover viste stortalentet Jacob Green-Pedersen i midterforsvaret, at han har klassen til at spille på langt højere niveau end 2. division i fremtiden. Jacob Green, der dominerede luftrummet mod AGF’s angribere i store dele af kampen, er årgang 2001, og han er skoleeksemplet på, at VSK Aarhus giver chancen for seniorfodbold til mange af de helt unge spillere. VSK skiftede også unge Thomas Rohde på banen.

I anden halvleg lykkedes det desværre AGF at score, så stillingen blev 1-1. Forud for dette gik, at AGF i pausen skiftede to spillere. Blandt andet kom den dygtige forsvars- og indlægsspiller Alexander Munksgaard på banen i stedet for unge Magnus Anbo. Derfor blev trykket på VSK-feltet for stort, og kampen sluttede altså 1-1 efter de 90 minutter, som en fodboldkamp normalt varer.

I den forlængede spilletid måtte VSK Aarhus kapitulere efter en flot dag/aften i Aarhus Nord, selvom Jacob Kromann var tæt på at fremtvinge en straffesparkskonkurrence efter cirka 118 minutters spil, hvor han headede bolden på tværs i AGF’s felt. I stedet kunne AGF lukke kampen i den anden ende af banen.

Afslutningsvis må jeg nævne, at man kan ikke skrive et kampreferat af denne kamp uden at nævne VSK Aarhus’ helt enestående fangruppe VSK-ultras. En gruppe af VSK Aarhus’ ungdomsspillere sørgede for en perfekt stemning, og vokalt overmatchede de AGF’s fans, der også var mødt talstærkt op.