Nederlag i Middelfart skal betyde læring

17. august 2019 kl. 22:08

Det var længe siden, at Vejlby Skovbakken Aarhus havde tabt en fodboldkamp. Det skete så lørdag eftermiddag i Middelfart, hvor hjemmeholdet vandt 2-1.

Det hele startede ellers så lovende, da Nick Drachmann efter 11 minutter udplacerede Middelfarts keeper med venstrebenet. Ikke den hårdeste afslutning i historien, men nok til at vi var i front. Desværre fik Middelfart i samme halvleg scoret to gange. Det første mål var en hård afslutning lidt udenfor VSK’s felt, hvor VSK så en kende passive ud. Det andet mål var en afslutning i venstre side af straffefeltet med angriberens højre ben i det korte hjørne, der overraskede de fleste VSK-spillere.

Set over hele kampen skabte Middelfart flest chancer, og på dette parameter var det derfor ikke helt misvisende, at de løb med de tre point. Hvis man kigger alene på det spillemæssige, havde holdene en halvleg hver. Middelfart sad på spillet i første halvleg, hvor VSK kom til at stå for lavt. I anden halvleg pressede VSK langt højere, og havde initiativet i kampen, men skabte ikke nok chancer. Derfor endte anden halvleg uden scoringer, og fynboerne kunne tage de tre point.

Kampen skal, som vi altid gør, evalueres detaljeret, og vi skal finde årsagerne til, at vi ikke fik tre point. I denne proces er det tilladt at lede efter begrundelser, men det er aldrig tilladt at lede efter undskyldninger. Alle må og skal kigge indad. Spillere som trænere. Vi skal evaluere, så vi udvikler os.

Vi er i gang med et projekt om at løfte en fodboldklub. Hver eneste dag skal vi tage et lille skridt, der forbedrer vores set-up og vores trup. I dag fik vi ikke point, men i morgen står vi op igen og tager endnu et skridt i den rigtige retning.

Modsvaret mod dette nederlag skal være, at vi allerede på onsdag – hjemme på Vejlby Stadion – skal slå Aarhus Fremad.