Næsby - VSK Aarhus 1-3: Vi var bedst i felterne

image Vildmedfoto.dk
Tobias Halskov
11. april 2017 kl. 12:01
VSK Aarhus fik sæsonens tredje sejr i blot 4 kampe efter, at Næsby blev besejret på udebane med 3-1. Læs træner Poul Lyses (billede) analyse af kampen her.

Det var et selvtillidsfuldt VSK hold, som lørdag formiddag, samlet i bus, kørte mod Fyn. Kampen mod Næsby var VSK’s anden kamp på Fyn i denne forårssæson. VSK drengene håbede på, at gentage succesen fra sæsonpremieren, hvor man besejrede Svendborg med 4-0, så det var et optimistisk VSK hold med stor tro på egne evner, som løb på banen i Næsby.

Efter 1-1 ved halvleg, kom VSK godt ud til anden halvleg og lod sig ikke kyse af et dominerende Næsby hold. Efter en tæt kamp, kunne VSK trække sig sejrrigt ud af opgøret, med en flot 3-1 sejr. Poul Lyse var da også godt tilfreds med kampen og selvfølgelig glad for sejren, som bringer VSK op på 19 point.

Lyse fortæller om kampen.

Igennem det meste af kampen var Næsby mest på bolden, og vi var bedst i felterne. I første halvleg skaber vi 3 store chancer og vi holder Næsby nede på nogle få afslutninger udefra samt indlæg fra siden. Specielt i første halvleg var Næsby gode i deres højre side, hvilket gav os nogle udfordringer, da de var gode til at skabe overtal ude på kanten og de kom til nogle indlæg, som vi heldigvis var gode til afvise. Midt i første halvleg bryder vi bolden på midten og Anders Schultz slår en superbold dybt til Frederik Høgh, som løber fra deres bagkæde, han får lige prikket til bolden før deres keeper, som rammer Høgh, og dermed straffespark, som Kempel sparker i kassen. I overtiden af første halvleg får Næsby hjørnespark, som de scorer på.

I pausen snakker vi om at få lukket deres højre side ned samt, at vi skulle stå tættere sammen i og mellem kæderne samt sideforskyde noget mere for at hjælpe vores back og kant med at lukke Næsbys stærke højre side ned, det lykkes vi fint med, så Næsby kom til at spille meget på forsiden af vores hold hvilket gjorde at de var meget på bolden, men skabte ikke de store chancer. Vi kommer foran ved Magnus Clemmensen efter 51 min, hvor han sparker bolden fladt i mål via stolpen fra kanten af feltet. De sidste 20 min. Presser Næsby på, vi forsøger os med nogle omstilling, som vi desværre ikke får gjort farlige nok. Næsby kommer frem til et par farlige muligheder i den sidste del af kampen, men heldigvis ramte de ikke målet. Dybt inde i overtiden slår Marcus Sloth sejren fast på en omstilling, hvor vi har en friløber fra egen halvdel med 2 mand alene med deres keeper, Sloth sparker den sikkert i kassen.”

Bedst i felterne.

Poul Lyse mener især at VSK’s dominans i begge felter var afgørende for, at VSK kunne sætte endnu 3 point på kontoen.

”Næsby var som forventet et rigtig stærk spillende hold, hvilket vi også fik at mærke, og i den del af spillet skal vi blive bedre, da vi i perioder af kampen kommer til at forsvare for meget, hvor vi kommer til at sparke for meget i stedet for at holde fast i bolden. Det helt afgørende for at vi fik sejren var at vi er stærke i begge felter, vores bagkæde var rigtig gode, og offensivt var vi igen skarpe på vores chancer, specielt Sloth og Magnus spillede en super kamp og begge fik scoret.”

God harmoni i truppen

”Vores opstart har været god, vi har en rigtig god og bred trup, hvor der er stor konkurrence om pladserne, hvilket gør at der bliver trænet godt. Derudover er der stor tro på egne evner efter en super start. Sidst men ikke mindst har spillerne det godt i hinandens selskab, hvilket gør at de er klar til at arbejde hårdt for hinanden.”

Med sejren ligger VSK Aarhus yderligere afstand til stregen og er nu oppe på 19 point. Det er nok til en flot 3. plads i gruppen. 5 point op til BK FREM på 1. pladsen og hele 9 point ned til stregen.

VSK Aarhus spiller igen den 13 april, når Vejlby stadion byder på påske-bold på helligdagen skærtorsdag. Modstanderen er Holbæk, som efter en sejr over Svendborg er på 8 point, dog stadig at finde under stregen. Kampen fløjtes i gang kl. 15.